Christelijk Mannenkoor uit 's-Gravenpolder

Oranjeconcert 2022

Een aantal uitgevoerde stukken van het Oranjeconcert 2022 zijn hieronder te beluisteren.

Psalm 75

O, dierbaar plekje grond

Voor Neerland een lied

Alle man van Neerlands stam

Hoe groot zijt Gij

Psalm 8

Dankt, dankt nu allen God

 

Samen met het jeugdkoor Jedid Jah:

De Zilvervloot

 


Over Mannenkoor Elim

Mannenkoor Elim is een christelijk mannenkoor, dat kerkelijk gebonden is aan de Gereformeerde Gemeente van ’s-Gravenpolder (Zeeland). Het koor is opgericht op 7 oktober 1994 en bestaat op dit moment uit ongeveer 75 enthousiaste leden die afkomstig zijn uit verschillende plaatsen verspreid over de provincie Zeeland. Er komen leden uit Walcheren en uit Schouwen-Duiveland, maar de meesten uit Zuid-Beveland.

Correspondentieadres:

Secretaris

Ganzerikstraat 4

4431 DX 's-Gravenpolder

secretaris@mannenkoorelim.nl

Penningmeester

Fiolierenstraat 16

4431 BR 's-Gravenpolder

penningmeester@mannenkoorelim.nl

Bankrekeningnummer: NL10RABO0328320625


 

Organist Cees van der Hart

Cees van der Hart werd geboren op 24 januari 1974 te Krabbendijke. Al vroeg bleek zijn belangstelling voor het orgel. Op 8-jarige leeftijd begon hij met zijn eerste orgellessen bij Jan van Koeveringe. Door zelfstudie, een luisterend oor en niet in de laatste plaats de ontvangen gave van het orgelspelen, ontwikkelde hij zich verder tot de organist die hij nu is.

 

Op 14-jarige leeftijd werd hij organist van het meisjeskoor te Krabbendijke. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij zijn vaste aanstelling als organist van de Ger. Gem. te Krabbendijke. Het begeleiden van de samenzang heeft ook zijn grote liefde. In 1996 werd een eerste samenzang-CD uitgebracht, vanuit de Grote Kerk te Tholen. In 2002 verscheen een CD met eigen koraalbewerkingen en wat literatuur, eveneens opgenomen in de Grote Kerk te Tholen.

 

Begin 2011 is een CD verschenen met improvisaties en literatuur vanuit Hasselt. Eind van datzelfde jaar verscheen een CD met improvisaties over de Psalmen vanuit de Bovenkerk in Kampen.

Vanaf februari 2002 tot mei 2015 was Cees van der Hart vaste organist bij het bekende mannenkoor ‘Ethan’ uit Yerseke, waarbij hij op verschillende geluidsdragers zijn medewerking heeft verleend. Vanaf augustus 2015 is hij verbonden aan mannenkoor Elim uit 's Gravenpolder.

Ook is hij als organist bij het in 2010 opgerichte fluitensemble ‘Chasifja’ uit Krabbendijke.

Cees van der Hart ziet het orgelspelen als hobby. Graag improviseert hij over de psalmen en geestelijke liederen, maar: “Een stukje literatuur op z’n tijd is en blijft gezond”. 

 

Voor verder informatie zie ook: www.ceesvanderhart.nl


Lees ook